Ik ben Marjan van de Velde.

Drie maanden na ons huwelijk kregen we onze eerste golden retriever: Alex en met deze hond is eigenlijk het ontstaan van de hondenschool en dierenpension begonnen.

 

In 1983 zijn we naar Zeeuws-Vlaanderen verhuisd, waar Jan inmiddels les gaf voor de KC Zeeland. In 1985 zijn we op diverse locaties gaan trainen onder de naam Hondenschool van de Velde.

Nadat we in 1991 dan ook - na een zoektocht van 6 jaar - op deze plek kwamen te wonen, hadden we eindelijk onze eigen terreinen en een kantine. Toen kwam ook het dierenpension van de grond.

 

Inmiddels waren er toen al wat meer honden o.a. Banjer, Foofer, Ayra, Lightning, Hummer, Dabih en een tweetal diensthonden: Astor en Andor. Met een aantal heb ik zelf GG1 (o.a. van Cynophilia en FHN) gelopen en ook in de apporteersport (KNJV en FHN) veel wedstrijden en diploma's gehaald.

 

Normaal gezien was het dierenpension meer mijn ding en werkte ik op de hondenschool meer op de achtergrond, terwijl Jan de trainingen verzorgde. Echter, toen in 2012 Jan overleed, hebben we besloten dat de hondenschool niet zou stoppen en ben ik mijzelf meer gaan richten op lesgeven. Het begon met de puppycursus en langzaam opbouwend naar de hogere groepen.

 

Op dit moment heb ik nog één labrador genaamd Dabih en nog drie katten. Omdat ik al mijn energie moet stoppen in het dierenpension en de hondenschool, is de tijd van wedstrijden lopen helaas voorbij. Maar als je ziet dat je een groep hebt klaargestoomd voor een examen, geeft dat ook zeker een gevoel van trots en tevredenheid. Uiteraard haal ik ook heel veel plezier uit het dierenpension. Want zolang de dieren het naar hun zin hebben, ben ik helemaal tevreden.