Inentingen

 

Bij ons staan gezondheid en het voorkomen van ziekten hoog in het vaandel. Daarom zijn er een aantal inentingen verplicht. We moeten helaas dieren weigeren die niet goed ingeënt zijn.

 

Honden

  • De jaarlijkse inenting
  • Kennelhoest (Dit zijn neusdruppels van Nobivak KC, Bronchi Shield of de inenting van Pneomodog.)

Informeer ernaar bij uw dierenarts. Kennelhoest is namelijk een zeer besmettelijk virus die vooral kan voorkomen op plaatsen waar honden samenkomen zoals dierenpensions, hondenscholen, uitlaatplaatsen etc. U begrijpt wel dat we er alles aan doen om dit virus buiten de deur te houden. In de standaard inenting zit wel kennelhoest, deze is echter niet voldoende. Vaak is kennelhoest vergeten of verlopen en dan moeten we helaas klanten weigeren. Voor beide partijen is dit vervelend, maar noodzakelijk. 

Wanneer entingen voor de 1e maal gebeuren of verlopen zijn, is de incubatie tijd langer. Dus minimaal dan 3 weken voor de brengdatum laten doen.

 

 

Katten

  • Kattenziekte
  • Niesziekte
  • Als extra: de neusdruppels voor de kat

In het belang van uw huisdier(en) en die van anderen: zorg dat uw hond of kat goed is ingeënt. let ook op dat entingen niet kort van te voren zijn gegeven.  Verder dient uw huisdier vrij van vlooien etc. te zijn. Wanneer er vlooien aangetroffen worden, dan zullen we uw hond of kat ontvlooien. De kosten van deze behandeling zijn dan voor uw rekening.

De incubatietijd voor de neusdruppels zijn 14 dagen voor het bezoek aan het pension.