Honden

Het hondenpension biedt ruimte voor in totaal 24 honden. We hebben bewust gekozen voor een klein pension zodat we veel aandacht kunnen geven aan de gasten en ze zo individueel te begeleiden. Dit nauwe contact vinden wij erg fijn en we merken dat de honden dit ook prettig ervaren. Per slot van rekening hebben we de verantwoordelijkheid over de hond van een ander. Daar moeten we zorgvuldig mee omgaan!

 

Door het al meer dan 23 jaar runnen van de hondenschool, hebben we erg veel kennis van honden en hun gedrag verkregen, en daar hebben we erg veel gemak van in het pension. Door hun gedrag te begrijpen, kunnen we betere zorg verlenen. Zo plaatsen we het liefst een hond samen met een andere hond omdat dit roedeldieren zijn die erg graag samen met soortgenoten optrekken, zeker in een vreemde omgeving. Hierbij houden we rekening met de karakters van beide honden en worden alleen honden bij elkaar gezet die leuk met elkaar om kunnen gaan. Soms is het even puzzelen, maar wel een leuke.

 

De Kennels

De honden hebben een verwarmde binnenkennel van 2.5 x 2 meter. In die kennel staan hun manden en de hele dag kunnen ze drinken. Als het overdag goed weer is, hebben ze toegang tot de buitenkennel door middel van een luik. Deze kennel is overdekt en even groot als de binnenkennel. Doordat de buitenkennels op het zuiden liggen, valt er veel zon naar binnen. 

 

Verder hebben we twee speelweides, elk 150 m2 groot en bestaan uit zand en gras. Meerdere malen per dag mogen ze met hun maatje daarop spelen en hun behoefte doen. Op deze manier krijgt de hond zijn beweging en hoeft hij zijn behoefte niet in de kennels te doen. We laten niet alle honden tegelijk spelen.

 

Etenstijd

De honden krijgen twee keer per dag eten: 's ochtends na het luchten en 's avonds rond 18:00 uur. We voeren de Club Professionel CC + HE brokken van Royal Canin, erg goede voedingslijnen. Bij de slechte eters doen we wat vlees door het eten. Wilt u dat uw hond zijn eigen voer krijgt, dan kan dat uiteraard. U moet het dan wel zelf meenemen en eigen voer geeft geen korting in de pensionkosten. Het is maar wat u wilt. Ook het toedienen van medicijnen is geen enkel probleem. 

 

Ten slotte hebben we een vaste dierenarts die in geval van nood bij ons langskomt. Vanzelfsprekend kunnen we ook uw eigen dierenarts raadplegen als er iets mocht gebeuren.

 

We willen met veel plezier uw hond verzorgen en onze uitdaging is altijd om hem net zo vrolijk terug aan u mee te geven als toen hij kwam!